lunes, 11 de mayo de 2009

Les Fonts del Llobregat


Casal el bon caliu de bigues

Les Fonts del Llobregat
Castellar de N’hug

Data: 15 de març de 2009 hora: 08:00

Sortida del nostre lloc d’origen en direcció a Vic. Parada a les masies de Voltregà per esmorzar a la Gleva, en base a:

PA AMB TOMAQUET I EMBOTITS CASOLANS, AIGUA, VI o TALLT

Arribarem a Castellar de N’hug i al Parc Natural de Cadí-Moixeró, on neix el riu Llobregat. Diuen que l’aigua que brolla de les Fonts del Llobregat són les llàgrimes de les nenes assassinades per una bruixa que volia que la seva filla fos la més maca de la comarca. I que el color vermellós que de vegades tenyeix aquestes aigües és el polsim en què es va convertir aquesta bruixa quan les aigües van sorgir de les roques per engolir-la, donant lloc al naixement del riu Llobregat. Més enllà de la llegenda, l’indret té un cert aire de misteri. Si passeges per la vora del riu, fixa-t'hi bé. Potser vegis el reflex vermellós de la bruixa sota les seves aigües.
Les Fonts del Llobregat brollen a 1300 metres d’altitud. Deixant a una banda la llegenda i recorrent a dades científiques, l’aigua de les fonts prové d`un riu subterrani que s’alimenta de la neu acumulada, durant l’hivern, als cims més propers a Castellar de n’Hug com ara a Puigllançada i la Tossa d’Alp. Des d’aquí, el riu comença el seu recorregut fins arribar a la comarca del Baix Llobregat, on desemboca formant un delta
També podrem fer una visita a Castellar de N’hug, bonica vila del Bergadà, del que en destaquem Santa Maria de n’Hug, situada al centre del poble del segle XI, és d’estil romànic. Tot i que ha sofert algunes reformes al llarg dels anys. L’estructura actual de l’església és pot dir que és antiga. Excepte la porta, el campanar, i un tros de paret interior d’estil romànic, la resta és neoclàssica.
Més tard, ens acostarem al nostre restaurant per dinar a base.

XARRUP DE VERMUT CASOLÀ AMB APERITIU
AMANIDA AL CENTRE DE LA TAULA
FIDEUÀ, POLLASTRE AL FORN,
FLAM D’OU PA VI AIGUA I COPA DE CAVA

Desprès d’una animada sobretaula, iniciarem el viatge de retorn cap el nostre lloc d’origen
PREU: 38 €

No hay comentarios: