martes, 24 de marzo de 2009

DESORDRE


No hi ha manera, que les coses vagin bé entre els éssers humans?
Tan difícil és arribar a construir converses coherents?
I sobre tot, com podreu veure dins el camp de la política, deu ser horrible.

Gran enrenou a Bigues i Riells


L'alcaldessa de Bigues i Riells deixa el càrrec criticant el paper de l'oposició
Argemí, en un moment del ple, amb Joan Moreno que es perfila com a substitut (Foto: ACN)La fins avui alcaldessa de Bigues i Riells, Elena Argemí (PSC), ha fet efectiva aquest dimarts la seva renúncia al càrrec al capdavant de l'equip del govern municipal. Tot i que no ha parlat dels ´´motius personals´´ que va esgrimir quan va anunciar la seva renúncia, Argemí ha carregat contra l'oposició municipal, a qui ha acusat ´´d'actuar de manera totalment diferent´´ a la que hi havia hagut fins que hi va haver el canvi de govern a la població, l'any 2007. Argemí cedirà el càrrec al número 2 de la llista dels socialistes i primer secretari local del PSC, Joan Moreno, que ha qualificat Argemí com a una ´´referent del canvi històric que s'ha produït a la població´´.En el seu darrer acte com a alcaldessa, una emocionada Argemí ha destacat que, amb la seva entrada al capdavant del govern municipal, es va trencar l'hegemonia que fins aquell moment havia tingut CiU: ´´Hem obert portes i finestres i hem fet accessible l'ajuntament als ciutadans´´, ha destacat.Tot i això, Argemí ha aprofitat l'últim acte com a alcaldessa per criticar el paper de l'oposició, formada per CiU i ERC: ´´Heu triat una manera de fer totalment diferent a la que hi havia hagut fins que vàreu perdre les eleccions´´. Ha puntualitzat que ´´un govern sense oposició no té sentit´´, però també ha criticat que ´´les persones que viuen al poble es mereixen una oposició lleial, respectuosa i constructiva´´.Finalment, i tot i que no ha volgut parlar dels ´´motius personals´´ que va esgrimir quan va anunciar la seva renúncia, ha posat per davant de tot la seva vida personal: ´´Actualment m'importen més les petites coses, aquelles que hi són però que no es veuen. Avui és el primer dia de la resta de la meva vida´´, ha ressaltat.Per la seva banda, el futur alcalde de la població, Joan Moreno, ha elogiat els dos anys de govern d'Argemí i l'ha definit com ´´un referent´´ i com ´´la dona que ha fet avançar la història al nostre municipi´´.La resta de l'equip de govern (ICV i PP) ha criticat molt durament el paper de l'oposició, a qui han acusat d'actuar de forma poc responsable. Des de l'oposició, però, s'ha demanat començar a treballar per arribar a acords. ACN


CARTA ACOMIADAMENT DE LA SRA. ALCALDESSA DE BIGUES I RIELLSPresento davant de tots vostès, regidors i regidores, representants democràtics del municipi, la meva renúncia, davant del públic que ens acompanya, des de les diferents maneres de pensar i sentir. Ho faig amb emoció indescriptible convençuda que els fets valen més que mil paraules.
Després de molts anys de compromís amb el poble, els resultats electorals de l’any 2007 em van dur a l’alcaldia de Bigues i Riells. El canvi començava, doncs, amb mi com a alcaldessa. El repte era apassionant, i el meu objectiu va ser des del principi i ha estat en tot moment dur a la pràctica totes les propostes i projectes que formulàvem en el nostre programa electoral.
La il·lusió era aleshores –i continua essent ara- la màxima, quan es tracta de servir els interessos del poble on he nascut i hi estic ben arrelada. Fer d’alcaldessa ha estat per a mi un gran honor que he desenvolupat durant aquest temps amb tota la dedicació i dignitat de la que sóc capaç.
La feina s’ha concentrat durant aquests dos anys en esforços per normalitzar tot allò que a la major part dels municipis del país era ja part del funcionament habitual des de feia trenta anys.
Hem obert portes i finestres i hem fet accessible l’ajuntament als ciutadans. Tothom té dret a dir-hi la seva sense cap por ni censura. He rebut i escoltat tots els veïns i veïnes, i cadascuna de les seves queixes i propostes ha estat un motiu per avançar i no dubto que continuarà essent així d’ara en endavant. També donarem a conèixer la memòria històrica del nostre municipi per mitjà dels seus protagonistes i veurem aviat com es va recuperant.
El futur de Bigues i Riells, com sempre, és en mans de les persones de Bigues i Riells. Tal com vaig dir en el meu discurs d’investidura: El camí serà llarg i laboriós; com bé sabeu, el camí de la millora no té fi. El futur dirà millor algunes coses que ara no sabria exactament com s’han de dir.
Per mi és, abans de tot, Bigues i Riells, el meu poble, la gent que jo estimo i l’entorn que voldria veure florir amb brillantor, i no pas en un futur massa llunyà. El canvi continua.
Els que esteu a l’oposició heu triat una manera de fer totalment diferent a la que hi havia hagut fins que vareu perdre les eleccions. Les crítiques més punyents avui no em semblen importants. Agraeixo que es vegin les diferents maneres de fer. Us mostro el meu reconeixement, perquè un govern sense oposició no té sentit.
No obstant, les persones que viuen al poble es mereixen una oposició lleial, respectuosa i constructiva.
En Martin Luther King, premi Nobel de la Pau, deia: "Hem après a volar com els ocells, a nedar com els peixos, però no hem après l’art de viure junts com a germans". Encara hi som a temps.
Als regidors que ens heu donat suport, agrair-vos la vostra tasca, que no ha estat fàcil, i que sense el vostre esforç no hagués estat possible la feina feta. Hem iniciat un procés que no té marxa enrere per portar el municipi endavant i no dubto del vostre compromís de continuar donant suport per la millora del nostre municipi.
Als companys i companyes que continueu la tasca us passo el testimoni amb el convenciment que continuareu amb el compromís adquirit, deixo el projecte en bones mans. Sé que no ens defraudareu. Gràcies per la vostra comprensió i estimació.
El meu sincer agraïment a tots els que heu fet possible que els objectius polítics puguin veure la llum, com són els municipals, el jutge de pau, l’agent cívic, els tècnics i caps d’àrea, les administratives, les persones de la brigada, els de la neteja, les educadores, les assistentes socials, els de la Diputació, els de la Vall del Tenes. No em vull deixar a ningú. Gràcies pel vostre esforç d’adaptar-vos a una manera de fer diferent, inspirat sempre amb aconseguir la millor eficiència i transparència per la comunitat que servim.
No m’agraden els comiats, només agrair-vos les estones compartides tant d’alegria, com de tristesa, de complicitats i d’eficàcia, d’encerts i desencerts.
Agraeixo les mostres de suport dels veïns i veïnes que van confiar amb mi i que ara no voldria de cap de les maneres que se sentissin decebuts. Admiro el respecte i el suport que m’han fet arribar. Deixo molts projectes engegats que estic convençuda que tiraran endavant. No hi veieu cap senyal de poc amor, és una decisió molt meditada.
Aquesta curta però intensa experiència m’acompanyarà tota la vida, i és aquest enriquiment humà el que perdura. Actualment m’importen més les petites coses, aquelles que hi són però que no es veuen. El temps passa, les circumstàncies canvien. Avui és el primer dia de la resta de la meva vida. Deixo l’alcaldia, això és tot.
Rebeu la meva estima i la salutació més entranyable.


Extret del diari comarcal "El nou nou"

No hay comentarios: