viernes, 12 de octubre de 2007

LA MATANÇA DEL PORC

Aquestes paraules de “Matança del porc”, encara que les he sentit des de molt petita no m’hi arribo a habituar.
Però bé, deixarem les opinions particulars i anirem per explicar aquesta festa celebrada a tants pobles des de fa tants i tants anys.
Naturalment, el que és pròpiament dit matança, ja no és així, doncs ara anem a buscar la carn amb una carnisseria.
Bé, d’aquesta compra se’n encarrega el nostre director Sr. Andreu. L’estimat Sr. Andreu fa moltes coses per el Poble de Bigues, però això ja ho explicaré un altre dia . Ara em limitaré a parlar de la Matança
Com he dit, la carn la anem a buscar igual que les tripes. Les tripes és una cosa que s’han de netejar molt bé, d’això també se’n encarrega el Sr. Andreu.
Tots treballem molt aquell dia barrejant les carns i posant-t’hi els ingredients que pertoquen, que per cert, no us ho diré doncs considero que és un secret. Un secret, perquè és el gust personal que hi donem nosaltres.
Heu sentit mai que en Ferran Adrià doni el seu secret?. De tot el que pugui dir aquest senyor segur que es guarda un as dins de la manega.
Tornant a la nostra matança us dire que els homes es lleven molt d’hora. Les dones hi van més tard, per omplir les tripes i fer les amanides. Si, si, les amanides perquè desprès de la feinada fem un gran dinar i convidem a moltes persones.
En el nostre blog ja anirem posant les dates de les celebracions.
Ara que les nostres noticies arribaran fins a La Diputació de Barcelona, val la pena que tothom pugui saber el que es fa en el Poble de Bigues i Riells.

Una col·laboradora de blog

No hay comentarios: